RZ Carpet Cleaner K speelt in op duurzaamheid

Bij het ontwikkelen en produceren van RZ vloeronderhoudsproducten wordt duurzaamheid niet uit het oog verloren. Zo wordt er niet alleen gelet op minimaal verbruik van de producten, maar wordt er ook zo goed mogelijk ingespeeld op de wensen van de vloerfabrikanten en de verwerkers van de RZ producten.

Dagelijks onderhoud en reiniging
Voor langdurig behoud van tapijt is regelmatig (borstelend) stofzuigen eigenlijk het belangrijkste. Vuil krijgt dan geen kans om zich in het tapijt te nestelen. Om het ergste vuil te verwijderen en om een dieptereiniging uit te stellen kunt u gebruikmaken van RZ Textielreiniger of RZ Carpet Cleaner K.

Dieptereiniging
Bij het reinigen van tapijt wordt meestal een zeephoudend product gebruikt. Een deel van deze zeep blijft na reiniging achter in het tapijt. Het nadelige effect hiervan is dat zeep juist vuil aantrekt waardoor het tapijt weer sneller vuil wordt en dus binnen afzienbare tijd opnieuw gereinigd dient te worden.

Een veel gebruikte methode voor een dieptereiniging is het gebruik van een sproei-extractie machine. Deze kunt u vaak huren bij de dichtstbijzijnde woninginrichter of verhuurbedrijf. RZ heeft hier uitstekende producten voor. RZ Hoofdreiniger Textiel kan worden gebruikt voor synthetisch tapijt en naaldvilt. RZ Wolreiniger kan worden toegepast op wollen tapijt.

Afhankelijk van de aard van de vervuiling kan er worden gekozen voor de bonnet- of borstelmethode. Het nieuwe product RZ Carpet Cleaner K leent zich hier perfect voor. Dit product bevat geen zeep en het tapijt is na reiniging direct beloopbaar. Het tapijt zal bovendien minder snel vuil worden, dus daarmee wordt de reinigingsintensiteit aanzienlijk verminderd.

Raadpleeg de RZ Onderhoudswijzer voor een overzicht van de mogelijkheden!