PVC/vinyl vloer beschermen ja of nee?

Geplaatst in: Particulieren | 0

Een veel gestelde en moeilijk te beantwoorden vraag. Althans, er wordt nog wel eens moeilijk over gedaan. Alles slijt, dat is een feit. De mate waarin is sterk afhankelijk van het onderhoud en het gebruik van de juiste producten op uw vloer. Dagelijks of meerdere keren per week stofzuigen, of nog beter stofwissen, is eigenlijk het belangrijkste. Vuil en stof zijn de grootste veroorzakers van mechanische schade (krassen en slijtage) op uw vloer. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van de vloer zal er regelmatig gedweild dienen te worden met een geschikt reinigingsmiddel. Zo kan er worden gekozen voor een pH-neutrale reiniger in de vorm van RZ Cleaner. Dit product heeft een hoog vuiloplossend vermogen en zal ook op termijn de glansgraad van de vloer niet aantasten. Daarnaast kan er worden gekozen voor RZ Care. Dit hoogwaardige product laat een dunne zijdematte filmlaag achter, waar eventuele lichte krasjes in worden opgevangen.

Daarnaast dient u voor het behoud van uw vloer een kwalitatief hoogwaardige schoonloopmat (van het merk Emco of vergelijkbaar) aan te schaffen en het schuivend meubilair te voorzien van meubelglijders die ├ęcht werken (merk Scratchnomore). Het zal de levensduur van uw vloer aanzienlijk verlengen!

Als fabrikant van hoogwaardige vloeronderhoudsproducten, wil RZ er alles aan doen om u zo lang mogelijk van uw vloer te laten genieten.

Bij het beantwoorden van bovengenoemde vraag kunt u zich afvragen in wat voor omgeving u leeft (bosrijk, strand?) en/of hoe uw gezinssamenstelling is (groot gezin, spelende kinderen, huisdieren?). In het geval van veel beloop van de vloer kan het noodzakelijk zijn om uw vloer te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Krassen en gebruikerssporen zullen in dat geval worden opgevangen in een beschermlaag. Zo wordt de toplaag van uw vloer niet aangetast. Het product RZ Protect leent zich hier perfect voor.

Krassen en slijtageplekken op uw vloer? Voor het herstellen van een PVC/vinyl vloer zijn er diverse mogelijkheden. Raadpleeg hiervoor een woninginrichter of speciaalzaak bij u in de buurt. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie over schoonloopmatten en meubelglijders.

Raadpleeg het onderhoudsadvies of de RZ Onderhoudswijzer voor een overzicht!